Om meg

Bildet mitt
I godt voksen alder har jeg tatt et halvt års fri fra jobb for å være granny-nanny for barnebarnet mitt. Hun bor i New York. Hun er ni måneder og jeg er syvhundreogførtiseks måneder. Sammen skal vi oppleve vinter,vår og litt av sommeren 2014 i Prospect Heights,Brooklyn.Lucky me!

Translate

torsdag 30. januar 2014

Who cares what Fox says ?

..og hva annet kan vi finne på når kulda herjer og forkjølelsen går i arv fra svigerdatter til sønn til granny-nanny? Vi begraver nesa i Kleenex og glaner på TV.

Nyheter er greit, men jeg burde holde meg for god til å sjekke Fox News så ofte som jeg gjør! Det er som med avisen New York Post,vinklingen på nyhetsstoffet er så hinsides at man fascineres.

 Med 800+ kanaler på hybel-Tv'en skulle det være nok å ta av, men tilbudet er uoversiktlig. På en sliten dag hjemme kan jeg bli sittende foran en 80-talls episode av "aus der Reihe" (Derrick), her gjør Perry Mason samme nytta. Litt nostalgisk time-warp. Jeg husker at jeg likte assistenten hans godt på 60-tallet også.

Aviser er morsommere,og et eks av New York Times/Sunday Edition gir lesestoff i dagesvis. Denne gangen valgte jeg meg en lang artikkel om vanntårnene som er blitt et varemerke både for Brooklyn og for Manhattan.Fra rommet mitt ser jeg rett på to av dem.


 Selv om store deler av byens befolkning er avhengig av sitt drikkevann fra disse installasjonene, så er de ikke underlagt regelmessig kontroll.Er ikke det rart i et land der alle kan saksøke noen hvis de brekker en negl eller mister et egg?

 Myndighetene har pr i dag ikke noe system for å sjekke at huseiere renser tankene regelmessig. Det er rundt 17000 av dem i byen.

 Hovedvannledningen forsyner alle bygg med vann opp til sjette etasje, over det nivået pumpes vann opp på taket og så tar tyngdekraften seg av resten. Men rent er vannet ikke. Femten tårn  i tre bydeler ble underlagt stikkprøve av NY-Times nylig - over halvparten innholdt E-colibakterier. Kilden antas å være ekskrementer fra eller levninger av fugler og ekorn.Dessuten sies det at bygningsarbeidere tar seg en svømmetur på varme dager.

Vannet kommer fra nitten drikkevannskilder i Upstate NY.Myndighetene skryter av at byen har et av verdens beste drikkevann, men kontroller viser nå det motsatte. Det finnes et eget telefonnummer man kan ringe hvis man er bekymret for det som kommer ut av krana.Men ingen huseier har blitt bøtelagt for "neglect" så langt ifølge avisa.

Jeg plukket med meg en reklamekatalog fra en disk i nabolaget. "Brooklyn Lawyers guide 2014".






 Da jeg kom hjem oppdaget jeg at trykksaken var priset til $ 15.95- så egentlig har jeg gjort meg skyldig i butikktyveri.       Innholdet i katalogen bare bekreftet mine forestillinger om at her kan det å saksøke bli en livsform.

 Det bekreftes ikke minst av svigerdatter J som hadde jury-duty. Etter fire arbeidsdager i rettssalen ble hele saken utsatt da et vitne som uteble. Den allerede oppnevnte juryen ble takket av og ny jury må velges. Antall tapte arbeidstimer kan en bare forestille seg.

Og stakkars,stakkars saksøker - pizzabudet på krykker med krokodilletårer som hadde fått skraper på mopeden(les: vræka mopeden og ødelagt livet) da han kræsja med et en kollega fra samme pizzasjappe! 

Samtlige involverte var frustrerte og oppgitte over utfallet av saken, bortsett fra,som det viste seg : "alle så nær som vår pizzaleverandør, for han hadde saksøkt før!"

                                              Stay on the rails!