Om meg

Bildet mitt
I godt voksen alder har jeg tatt et halvt års fri fra jobb for å være granny-nanny for barnebarnet mitt. Hun bor i New York. Hun er ni måneder og jeg er syvhundreogførtiseks måneder. Sammen skal vi oppleve vinter,vår og litt av sommeren 2014 i Prospect Heights,Brooklyn.Lucky me!

Translate

lørdag 25. januar 2014

Polar Vortex




... er det meteorologiske uttrykket for kulda som holder byen her i et jerngrep. Uttrykket brukes hele tida på TV. Selv barer reklamerer med varer som kan lindre "Polar Vortex" og får det til å lyde som en tvilsom diagnose.

New Yorks nye borgermaster de Blasio får gjennomgå som om han var ansvarlig for kulda.Fox News(liker IKKE) brukte hele onsdagen på å mase om at rikingene på Upper East ikke fikk måkt gatene sine skikkelig. De hevdet at siden det er der de fleste av New Yorks 1%-ere bor,kommer de nå til å få unngjelde.

 Patetisk tenkte jeg, helt til de Blasio i et intervju la seg flat og sa at det viste seg at den delen av byen hadde kommet litt dårlig ut. Det ville han ta tak i. 

F...!tenkte nok Fox som hadde basert alle sendinger denne dagen på skrekkscenarier om hvor ille de rike ville få det med de Blasio "in office". 
Av en eller annen grunn er det mer uhørt at folk må grave fram biler på Park Avenue enn i Brooklyn, dvs her gikk det helt fint, for dette er de Blasios hjemmebane- og det var jo nettopp Fox News' poeng.Feilslått.

 Selv de store dammene er bare andedammer når det kommer til stykket.

Chris Christie er Fox ikke så opptatt av, han som virkelig er den store kilden til pinlige avsløringer. For en tidligere Sopranosfan er dette som hentet ut av mansukriptet til en episode de ikke rakk å spille inn.

Ettersom alt er større her, føles selv kuldegradene kaldere. Eller kanskje er det vinden som gjør at folk haster til og fra med høye skuldre. Bikkjekaldt!

Det er grunnen til at jeg mot egen vilje har fått to nye samboere. Da sikter jeg ikke til etterlengtet besøk av mann og sønn som deler hus med meg en ukes tid. Nei, det dreier seg om to julestjerner som var forlatt på gata av noen som ikke synes jul var så stas lenger.
Nå var ikke dette to små potter fra Plantasjen. Det var to halvmeterstore, frodige julestjernebusker som var satt ut- og der jeg hastet forbi innså jeg at hvis jeg ikke forbarmet meg over dem ville de dø i løpet av få minutter. Så nå står de i et hjørne av hybærn og tar opp altfor mye plass. Dette rommet har ikke vært for varmt i det siste det heller, så for at plantene ikke skulle fryse her inne også måtte jeg gå til anskaffelse av en stråleovn.
Både julestjernene og jeg har det bedre nå. På onsdag var det minus tretten ute og pluss tretten inne da jeg våknet. En ovn var en nødvendig investering. Siden jeg har perm uten lønn må jeg snu litt på skillingen, og jeg har tenkt at det er opplevelser jeg vil bruke penger på, ikke ting. Men den ovnen til 37 dollar har allerede gjort nytta.Best buy!

Jeg har også gått forbi hyllemetre med deilige dundyner på Target og vært fristet.. men kjemper i mot. Kulda må jo gi seg en gang.

 På den andre siden, det er tøffere "nordmenn" enn jeg som har tapt kampen mot kulda her. 



Dette eksemplaret av "Rattus Norvegicus" lå i fortauskanten rett borte veien her og hadde tapt "racet".Det fikk meg til å tenke på dyner igjen -jeg har sovet med raggsokker og skjerf i to uker nå,og ingen vet hva februar har å by på. Den lille landsmannen i pels ga meg noe å tenke på...

                   Stay safe!

PS 1:Jeg kunne ønske jeg fant kulere måter å redigere bilder på,men det tar så mye tid å finne ut av.Sorry.

PS 2: For de av dere som har fulgt bloggen min: Husker dere aktivisten NN som bestyrer hageparsellene og kjempet mot Barclays senter? Nå viser det seg at det er hun som bor det kråkereiret av et brownstone rett borti gata( jfr. bilde).Gjett hvem som ble nysgjerrig nå?