Om meg

Bildet mitt
I godt voksen alder har jeg tatt et halvt års fri fra jobb for å være granny-nanny for barnebarnet mitt. Hun bor i New York. Hun er ni måneder og jeg er syvhundreogførtiseks måneder. Sammen skal vi oppleve vinter,vår og litt av sommeren 2014 i Prospect Heights,Brooklyn.Lucky me!

Translate

onsdag 8. januar 2014

New York is cold, but I like where I'm living. There's music on Bergen street all through the evening ( fritt etter Leonard Cohen)



Første natt på "hybærn" og første dag "på jobb".

Min utrolig søte hybelvertinne fra Jamaica beklaget at hun hadde blingset på datoer og leid ut "rommet mitt " da jeg ankom St Marks i går. Derfor havnet jeg i hennes enorme king-size seng, og hvis jeg har sovet dårlig i natt skyldes det utelukkende jetlag.

      Jeg våknet  til et arktisk klima med iskald vind. Første planlagte trilletur med L måtte kanselleres.

 Faren til L er opptatt med japansk gitarelev. L og jeg okkuperer stuegulvet - og  oppdager at vi begge har stor sans for tegnefilmen Charlie Browns Christmas som vi ser på pc.

      Svigerdatter J er innkalt til sitt livs første "jury-duty" . Dette er noe alle amerikanere kan oppleve. Fremmøtet er obligatorisk, og en hel dag er satt av til å velge ut kvalifiserte kandidater blant de innkalte. Systemet er lite populært hos arbeidgivere, og kompensasjonen for jury-tjeneste er symbolsk. Hvis rettssaken trekker i langdrag kan derfor tap av arbeidsinntekt bli et problem for mange.

 Naboen i etasjen over stakk innom . Han fortalte at han hadde prøvd å slippe da han ble innkalt. Strategien var  å hevde at han ikke hadde tillit til landets rettssystem .Ikke smart.Han ble plukket ut til å sitte i en jury hvor  advokater som henholsvis representerete et voldsoffer og et forsikringsselskap fyrte løs på hverandre - og offeret var ikke mindre offer da dommen fallt. Den episoden har vi  sett på TV mange ganger. Det skal bli spennende å høre hva J får ut av dagen.
 
    Mitt forsett om en lang trilletur  ble ikke realisert i dag. Derimot har jeg lært et nytt ord : White sale. Jeg tippet at det var en omskriving for vintersalg eller julesalg, men det betyr ganske enkelt salg på sengetøy. Må noteres i gloseboka.

   Ellers ? Som resten av verden er Brooklyn preget av høytiden som var. Det er salg i butikkene, dørkransene i Park Slope er litt slitne og fortauene er fulle av kasserte juletrær som venter på skyss med første søplebil.
  Stay warm !